Insändare om minikylskåp

En minikyl var under 2000-talets början den mest valda produkten hos alla jultidningsförsäljare i åldern 9-12 år. Populariteten växte och snart fanns en i alla yngre tonåringars källarrum fyllda med cola och annan läskdryck. Men en minikyl är så mycket mer än så, det hela började som en kul grej men kom att bli en lösning på mångas problem.

en insändare 2017

Minikylskåp – insändare

Familjen adams behov

Familjen Adams är en vanlig familj med tre ungar och två föräldrar som bor i ett vanligt slags radhus i Mellansverige. Det här vanliga slags radhuset är en relativt ny affär och det var inte allt för länge sedan som föräldrarna Adams bestämde sig för att lämna hyresrätten och bege sig in på den riktiga bostadsmarknaden. Ett högsmalt radhus med fem våningar blev resultatet. Radhuset påminner faktiskt lite om ett engelskt townhouse och lämpar sig egentligen inte alls för livet med tre små barn.

Paret Adams såg framför sig spring i trappor upp och ner för att hämta och lämnar flaskor i kylen i köket som låg längst ner av de fem våningarna. Deras egna sovrum var placerat högst upp och barnens på våningen under deras. Men tanken på utsikten från den graciösa terrassen högst upp och möjligheten att bygga en rutschkana i mitten av huset rätt ner i köket till ungarna tog bort alla tvivel, här skulle de bo.

minkylskåp - ett vanligt

Grillkvällar och vällingflaskor

Problemen med spring efter vällingflaskor och kylt vatten startade tidigt, det blev inte bättre av att sommaren kom och grillkvällarna med vänner blev allt fler på terrassen, men med det kom också avsaknaden av kyld dricka till maten. Under riktigt varma dagar han vinet kallna bara på springet i trappan upp ända från köket.

Sommaren gick mot höst och de var tvungna att få en lösning på dilemmat. I samma veva köpte fru Adams bror en husvagn och i den ingick ett smart litet kylskåp i storlek mini, som komplement till det stora i husvagnen, att ha ute i förtältet för varma dagar. Herr Adams tog snabbt reda på fabrikat och började söka runt på internet ett par gånger innan han hittade det de sökte – nätta minikylar. Med en gång lades en beställning på sex stycken små kylskåp och inom bara ett par dagar fanns paketen att hämta ut på det lokala postombudet. Det krävdes inte mycket till installation innan det nu fanns en minikyl på plats i vardera av de fyra sovrummen, samt en i anslutning till bastun och den sjätte fick sin självskrivna plats bredvid grillen uppe på terrassen.

Minikylskåpet löser problemen

Problemen om ljumna drinkar, avslagen läsk, ofräscht vatten och ingen färdigkyld vällning var nu ett minne blott när alla familjens medlemmar ständigt hade ett kylskåp nära till hands. Med åren utvecklades användningen till att rymma både sallader, frukt, smörgåsar och annat för att barnen inte skulle behöva springa ner till köket då magen kurrade mitt i eftermiddagsplugget och för Herr Adams som inte gärna drack något annat än iskall mjölk till kvällsarbetet som revisor vid sitt skrivbord – han var nöjdast av alla!

 

minikylar collage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*